Web Design Process 3 – Market Your Website

Now that you have built and tested your website, I would like you to market it. Let’s say that your budget is NOK 10 000. Please do the following:

 1. Do some research on what advertising costs. You could for instance contact your local newspaper, print shop and other websites.
  (Jeg har valgt å bruke nettsiden jeg har laget tilMA05 oppgaven til denne oppgaven)
  Jeg sjekket først priser hos Dagbladet, aller helst ville jeg hatt en helsides annonse i Magasinet som følger med Dagbladet på Lørdager. Her koster en helside, èn dag 121000,- Det er veldig mye mer enn det jeg har i budsjett så denne ideen må jeg se bort ifra.
  Deretter sjekket jeg priser på lokalavisa TA, her kan jeg få en annonse på 144mmx96mm for 7960,- Dette syns jeg blir veldig dyrt i forhold til hva jeg tror jeg kan få ut av annonsen. Jeg sjekket også priser på toppbanner på nettavisen til TA. Her er prisen 1000,- for 3333 visninger.
  Deretter sjekket jeg ut annonsering på Facebook, disse annonsene filtreres slik at folk som er interessert i mitt produkt får opp min annonse. Dette er mer målrettet enn en annonse i avisen. Annonser i 28 dager vil koste 4000,- og Facebook estimerer at dette vil resultere i 33-62 likerklikk per dag.
 2. Make a detailed list of how you would market your website. Remember to keep your budget in mind.
  Jeg ville annonsert på nettavisen til TA for 1000,-
  Jeg ville annonsert på Facebook for 4000,-
  Annonsen på Facebook skal fortelle om en konkurranse på nettsiden der premien er gavekort på 200,- til 10 vinnere. Dette koster 2000,-
  Bakeriet mitt ligger i Porsgrunn, som er en kommune med 35000 innbyggere, jeg har ikke funnet noen tall på antall husstander men jeg tok et estimat på 10000. Jeg bruker Vistaprint til å trykke 10000 flyers som jeg leverer i postkasser, dette kommer på kr 2000,- inkludert bensinpenger. De siste 1000 kronene ville jeg brukt å Bildekor fra Dekorshop.no sånn at jeg ved å kjøre rundt i byen er en “levende reklameplakat”.
 3. What if you had double the budget? Come up with a second marketing strategy, this time with NOK 20 000 at your disposal.
  Her ville jeg doblet lengden på Facebook annonseringen til 56 dager det blir 8000,- Jeg ville tredoblet sidevisningene på toppbanneren på TA.no, det blir 3000,-
  Jeg ville brukt samme sum på konkurransen: 2000,- og flyers: 2000,- og doblet bilreklamen så den blir større og mer synlig: 2000,-
  De siste 3000,- ville jeg brukt på å delta på diverse “brudemesser” i nærområdet siden mine produkter er rettet mot bryllupsfeiringer.
 4. Come up with a viral idea. It doesn’t have to be a video; it can be guys dancing at the airport in gorilla suits. You can use ANYTHING that is at your disposal. Be creative!
  Her ville jeg dresset opp kelnere som kunne gå rundt inne på de næreste kjøpesenterene med sølvfat og servere folk smaksprøver på kakene fra bakeriet mitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *